Bli fosterhjem

Vi i DN Flekkefjord er helt og holdent avhengige av å ha fosterhjem til disposisjon. Uten fosterhjem har vi INGEN muligheter til å hjelpe/ta inn de dyrene som virkelig trenger vår hjelp….

Vi har ingen form for kattestue, derfor søker vi etter flere som kan tenke seg å åpne hjemmet sitt for en periode, som en mellomstasjon til vi finner et varig hjem. Det er med tungt hjerte vi har måttet sette hjelpen på vent på grunn av mangel på fosterhjem. Slik situasjonen er nå, må vi for hver gang vi får inn melding om dyr som trenger oss, søke og lete etter midlertidige hjem, som oftest uten særlig respons. Dette er tidkrevende og tar mye av tiden vi faktisk kunne brukt på å få inn den syke/skadde/kalde og sultne..

Vi har spesielt stort behov for fosterhjem til katt, men vi kan også få inn hunder, kaniner og andre smådyr. Det er da veldig greit om vi har noen aktuelle fosterhjem i bakhånd om vi skulle få inn en hastesak og må finne en løsning relativt raskt.

Vi dekker fòr, sand og dyrlegeutgifter

Vi dekker fòr, sand og dyrlegeutgifter (under gitte betingelser) for fosterhjemmet. Det er også mulig å låne kattetoalett, klorestativ osv av oss så lenge katten er i fosterhjemmet, så sant vi har utstyret inne på lager.

Vi vil hele tiden underveis være tilgjengelige for spørsmål og dialog om hvordan det går.

Vi jobber aktivt med å finne adoptivhjem

Vi jobber aktivt med å finne nye hjem til dyrene vi har inne. De blir lagt ut med bilder og info på vår facebookside og hjemmeside så fort de er klare for adopsjon. I tillegg annonserer vi på finn.no.

Alle våre katter blir helsesjekket av veterinær, kastrert/sterilisert, vaksinert, chippet (ID-merket), øretatovert og får ormekur.

Noen blir kanskje skremt med tanken på å ta inn i hus, en tidligere hjemløs katt, men vi har stort sett bare gode erfaringer med det. Noen katter er menneskevant og kjælne før de kommer inn, noen er usikre i begynnelsen,mens noen igjen er mer redde. En ting er sikkert og det er at de alle sammen fortjener å få komme inn og få hjelp. Med tid og kjærlighet vil de aller, aller fleste bli trygge og vant til kos og være deg evig takknemlig for at du åpnet hjemmet ditt.

Alle kattene vi hjelper blir helsesjekket hos veterinær. De blir kastrert/sterilisert, chippet(ID-merket), øretatovert, vaksinert og får ormekur før de blir levert til fosterhjemmet så sant de er voksne. Kattunger må være 6 mnd gamle før de kan opereres.

Hvordan kan det være å ta imot en hjemløs pus?
Siden oppstart i 2012-2013 har vi hatt inne mange dyr, spesielt katter. I 2016 hadde vi innom over 60 dyr. Vi har flere fosterhjem som tar imot katter gang på gang. Noen fosterhjem blir så knyttet til dyret at de ønsker å adoptere det.
Absolutt ingen katter skal måtte kjempe hver dag for å overleve som hjemløse. Mangel på mat, varme og trygghet gjør livet til de hjemløse tøffere enn mange kan tenke seg og de går en hard fremtid i møte om ikke de får hjelp. Noen har opplevd mye trist og vondt og kan derfor være skeptiske i starten. De trenger å bli trygge på mennesker, men med tid og ro, mat og kjærlighet er det fullt mulig å vinne kattens tillit. Vi har sett og hørt så mange lykkelige historier som ender så fantastisk bra og det føles så godt å kunne hjelpe en liten stakkar til et bedre liv.
For den lille betyr det ALT!
Kan du muligens tenke deg å hjelpe? Ta gjerne uforpliktende kontakt for å vite mer 🙂