LUCA

Vi kan gledelig informere om at Luca nå endelig har kommet til sitt forhåpentligvis siste og varige hjem! Et stille og rolig hjem, som enekatt, der han kan få den tiden han trenger til å bli «samme-gamle-Luca». Han har reist helt til Fredrikstad, til en fantastisk dame som så gjerne ønsket å ta til seg go`gutten. Han har såvidt vært der i to døgn, er enda litt småskeptisk, men stikker gjerne frem haka for kos når hans nye matmor tar bort hånda til han. En dag eller to, sier hun, så har han nok inntatt sofaen.. Vi er ubeskrivelig takknemlige for at han nå er trygt plassert i et godt og varmt hjem og slipper å oppholde seg i en garasje. Vi er også veldig glade for at hans tidligere hjem tok kontakt med oss igjen når de etter å ha prøvd over lengre tid, så at det ikke ville ordne seg mellom Luca og Sheridan. De ønsket virkelig alt godt for Luca og syntes det var vondt å se at han ikke turde komme inn lengre..
Vi ønsker Luca og matmor alt godt <3
» Luca har dessverre opplevd mye i sitt korte liv og er på ny på leting etter et godt og varig hjem <3
Han ble født hjemløs for rett over et år siden, sensommeren 2013. Han ble tatt inn i fosterhjem når han var 7 uker gammel og fant fort tonen med hunden i huset. De to ble veldig knyttet til hverandre, lekte og sov sammen.. Luca kom løpende så fort fostermor kom inn i rommet, begynte å male og elsket kos. Etterhvert ble han adoptert til et hjem med en annen katt fra oss, Sheridan og de to trivdes svært godt sammen! Dessverre måtte vi etter en stund legge de ut for adopsjon på ny, både Sheridan og Luca. Det nye hjemmet skulle så gjerne ønske de kunne beholde de, men av personlige årsaker måtte de med tungt hjerte finne et annet godt hjem til de. Vi ønsket så gjerne at Sheridan og Luca skulle få komme til samme hjem, da de var uadskillelige. Vår bønn ble hørt og ikke lenge etter meldte et goodt hjem seg, de ønsket gjerne å ta imot begge to! Vi var overlykkelige igjen… MEN etter noen måneder fikk vi en telefon om at Sheridan og Luca ikke gikk sammen lengre. Den første tiden var de veldig gode venner og alt virket fint. Etterhvert ble ikke Luca akseptert av Sheridan.. Noe har skjedd, vi vet ikke akkurat hva, men hjemmet deres forteller at når Luca prøvde å få kontakt med Sheridan, fikk han bare poten etter seg. Dette gjentok seg gang på gang og det var tydelig at ikke Sheridan ville ha noe med Luca å gjøre.. Dette har ført til at Luca ikke tørr å oppholde seg inne lengre, han har søkt tilflukt i garasjen.. Han har flere ganger kommet bort til inngangen, men tørr aldri gå inn! Han har blitt litt redd av seg, tørr ikke helt å komme bort for å få kos, men når først han tørr, så nyyyter han det og er veldig kjælen!
Hjemmet hans skulle så gjerne ha beholdt han, men de ser at for Luca sin egen del er det best om han får komme til et hjem der han tørr å komme inn og kan føle seg trygg.. Det er vondt for de å se at han ikke føler seg som en del av familien og blir gående ute, spesielt nå som vinteren nærmer seg!
Luca har bodd i to hjem der det har vært små barn og det har gått helt fint, de har fått lov til å klappe og mate han, men etter alt han har opplevd tenker vi at for Luca sin del er det tryggest om han kommer til et stille og rolig hjem. Luca selv trives godt med andre hunder/katter så lenge han blir respektert. Så om hjemmet har andre dyr, bør man være sikker på at de godtar at det flytter inn en ny pus. Aller helst bør det isåfall være snakk om kun en hund eller katt.
På toppen av alt har Luca nylig skadet foten sin og klarte ikke å trø ned på den. Han har vært hos veterinær og står nå på en antibiotikakur. For hver dag blir han bedre, trør mer ned på foten, spiser og drikker godt.
Han har opplevd mye i løpet av et år, men han har vært vant til mennesker siden han var svært liten. Et rolig og tålmodig hjem kan hjelpe han til å bli «samme, gamle Luca» og gi han et bedagelig og godt liv slik han fortjener <3
Luca  er helsesjekket, kastrert, vaksinert, chippet (ID-merket), øretatovert og har fått ormekur.
Har du spørsmål rundt Luca eller en eventuell adopsjon, send oss en uforpliktende mail til: hjelpdyrene@gmail.com, eventuelt kontakt oss i innboks. *DEL SVÆRT GJERNE VIDERE*
PS: Bildene er fra når han var yngre.. Han er helt lik seg, bare litt større nå! «
KORTE FAKTA

Navn: Luca

Kjønn: Male


Om adopsjonen