Tessa

DSCF5355

 

Tessa ble født som hjemløs og hun ble plassert i fosterhjem i mars 2013. De første par ukene i fosterhjem levde hun i ”skjul” i badeskap, under tv-benk og bak sofaer. Det var ikke mulig å komme nær henne uten at hun enten freste eller løp bort. Fosterhjemmet hadde det ikke travelt og Tessa fikk den tiden hun trengte. En av fosterhjemmets andre katter ble redningen for Tessa og det øyeblikket hvor hun ble introdusert for denne skulle vært foreviget på film. Snakk om kjærlighet ved første blikk!

En dag i høst kom Tessa seg ut (vi ville holde henne inne en stund til)  Etter nesten to måneder fikk vi beskjed om at en katt som passet til beskrivelsen av Tessa var blitt observert i nærheten av der hun bor. Eierne lette og satte til slutt opp felle. Etter noen dager gikk hun i fella, frisk og fin, men fortumlet og livredd. Hun lå på en hattehylle i to dager og gjemte seg, men spiste fra en skål som ble holdt opp til henne. En kveld da husets to andre katter trasket gjennom stuen tok hun motet til seg og hoppet spent og tydelig glad ned fra hattehylla for å hilse på sin aller beste venn. Det gikk ikke som hun hadde håpet og det ble full krig på kjøkkenet. Det at de andre to tok i mot henne på den måten førte til at hun fikk seg en knekk.
Sakte, men sikkert ble hun sin gamle jeg. Hun er nå så trygg på menneskene hun bor med at hun kommer bort med en gang de kommer opp til henne i andre etasje (hvor hun får bo i fred for den ene katten som hun fortsatt ikke har blitt fortrolig med) Hun nyter nå å bli kost med og selv om hun fortsatt ikke lar seg løfte er det ingen tvil om at hun er en skikkelig koseklump som virkelig har jobbet med å komme over skepsisen til oss tobeinte.

Tessa ble en periode førsøkt omplassert. Det er i utgangspunktet ikke aktuelt lengre. Men skulle det rette hjemmet dukke opp er det noe som kan bli tatt opp igjen. Det må i så fall være i et hjem som kan ha henne som innekatt til hun er klar til å gå ut. Et hjem uten andre dyr og helst med store barn, eller kun voksne.

Flere bilder kommer 🙂