Jeg har funnet en katt, hva gjør jeg?

Vi får mange henvendelser om katter som er funnet eller som har gitt seg til rundt husets ditt. Her er noen gode råd.

  • Sjekk om katten har halsbånd med adresse
  • Bor katten i nabolaget eller trenger hjelp til å finne hjem igjen – ring eier
  • Sjekk om katten er øremerket eller chippet.

Det vil da være noen grønne tall i kattens venstre øre. Kan være vanskelig å se. Er katten øremerket; les av nummeret og gå inn på www.dyreidentitet.no og skriv inn nummeret i katteregisteret – ring eier.
Er katten chippet av nyere dato, se etter bokstavene ID i venstre øre. Da må man til veterinær som kan scanne og finne eier, dette er gratis. Be gjerne eier sette på halsbånd i tillegg til øremerking, slik at det blir enda enklere om katten roter seg vekk en annen gang.

– Er katten uten øremerking eller halsbånd, ta katten i hus.

La den bo inne hos dere mens dere leter etter eier, slik er den trygg for farer. En katt blir ikke mindre hjemløs eller sulten av å bare fortsette å være ute! Men den blir derimot redd, kald, sulten og syk. Du har en plikt til å hjelpe dyr i nød – og en katt i en slik situasjon er i nød.

Ta bilde av katten og heng opp plakater på alle postkassestativene i minst 1 km omkrets. Postkassen er det stedet de aller fleste oppsøker jevnlig. Spør om du kan henge opp en lapp i nærbutikken. Bruk også nettet og facebook. Vi deler gjerne bilde på siden vår.

Katten har mest sannsynlig et godt hjem som den har rotet seg vekk fra – og en eier som savner katten. Det er viktig å reagere raskt.

Sett inn annonse i lokalavisen
I Fædrelandsvennen kan du annonsere etter eier gratis i to dager. Send bilde og info om katten på mail til alle du kjenner i området og be de sende videre i håp om å nå eier eller noen som gjenkjenner katten. Send bilde og info om katten til savnet/funnet registeret: www.dyrebar.no

– Hvis ikke eier melder seg

Kan du tenke deg å gi den et hjem? Da må du holde den inne i 6 uker slik at den føler at den bor hos deg nå. Sett på elastisk halsbånd eller klipshalsbånd med adresse og telefonnummer. Øremerk og kastrer/steriliser katten.

– Hvis du ikke har anledning til å beholde katten

Ta kontakt med oss!
Vi har alltid et ønske om å hjelpe katten, men vår kapasitet tilsier at vi er avhengig av at du har gjort alt du kan for å finne kattens eier. Vi kan komme til å be deg om å være fosterhjem for katten mens vi leter etter et hjem.

En hjemløs katt har det vondt. Det er hjertesløst å ignorere en katt som går ute alene – uten et hjem. Huskatten er importert fra Egypt, og skapt for et liv i et varmt og tørt klima. Huskattens pels er ikke vannavstøtende – så en våt katt fryser. Folk sier at katten klarer seg –den har jo både tykk pels og er jo i familie med gaupa. Puddelen har også tykk pels og er i nær familie med ulven – ville den klart seg som hjemløs?