Skjebnen til Felix

katt avlivet kvinesdal kreft

Denne nydelige, hjemløse pusen måtte dessverre avlives..
Det ble oppdaget en pus som haltet rundt og ikke klarte å belaste den ene framfoten. Etter å ha sjekket dette nærmere viste det seg at den hadde oppholdt seg rundt noen omsorgsboliger i noen år og fått mat av en snill, eldre dame. Pus så i utgangspunktet frisk og fin ut ellers, så vi ordnet det slik at fosterhjem skulle stå klart etter behandling hos dyrlege.
Pus ble levert til dyrlegen, og det viste seg å være en Felix. Dessverre viste det seg også at grunnen til at den haltet var en druestor svulst (kreft) under foten, sannsynligvis med spredning til andre deler av kroppen. I tillegg manglet han mange tenner og de få som var igjen var stort sett betente og vonde. Å la Felix få sovne inn og slippe all smerten var dessverre det beste vi kunne gjøre for han og nå har han det ikke vondt lengre…Hvil i fred tapre Felix <3
Felix var en av de mange hjemløse kattene som lider i det stille i lang, lang tid uten å få hjelp… Mange går forbi disse hjelpesløse daglig, uten å «se» de. Vi ber dere alle om å melde ifra om dere oppdager syke/skadde/hjemløse dyr!
Denne situasjonen viser hvor viktig det er å jevnlig gi katten en helsesjekk hos veterinær. Ofte er ikke sykdommer og skader synlige, før de er svært alvorlige og det har gått for lang tid.
I tillegg kommer viktigheten med å sterilisere/kastrere og vaksinere kattene sine, for å forhindre den dramatiske økningen av hjemløse og syke katter.